Projektledare – Orica

Orica är världens största leverantör av kommersiella sprängämnen och innovativa sprängsystem till gruv-, stenbrott-, olje- och gas- och byggmarknaderna, en ledande leverantör av natriumcyanid för guldutvinning och en specialiserad leverantör av marktjänster inom gruv-och tunnelbrytning.

Orica har en mångsidig arbetskraft med cirka 11 500 anställda och entreprenörer som servar kunder i mer än 100 länder. Vårt syfte är att göra våra kunder framgångsrika, varje dag, över hela världen. Vi är stolta över att arbeta säkert, ansvarsfullt och hållbart. Tillsammans möjliggör detta för oss att växa och skapa ett bestående värde för våra aktieägare. Orica Sweden AB verksamhet i Gyttorp utgör en av de viktigare internleverantörerna av våra produkter inom Orica koncernen

Om rollen

Vi söker nu en driven Projektledare till Orica. Du är placerad på siten i Gyttorp, Nora, men arbetar mot Oricas produktionsenheter i hela EMEA-regionen. Rollen ingår i PMO-teamet där aven ansvarig chef är placerad i Gyttorp.

I rollen som Projektledare kommer du att arbeta med många spännande projekt, framför allt investeringsprojekt – allt i syfte att fortsätta utveckla verksamheten. I närtid kommer flera stora projekt att påbörjas och där ser vi dig givetvis som en självklar del! Det är många spännande tekniska utmaningar i rollen då verksamheten står inför bland annat utveckling av automatisering och AI.

Orica jobbar enligt en väldefinierad projektmodell och du har givetvis ansvar för att dina projekt håller tidplan och budget. Du har dagligen kontakter med andra siter vilket innebär att det är viktigt att du till fullo behärskar engelska språket i tal och skrift. På sikt kommer det också innebära resor till Oricas siter inom EMEA.

För rätt person är detta en roll med stora utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö!

Exempel på ansvarsområden:

  • Projektplanering för att nå uppsatta mål
  • Delta och bidra till förbättringar
  • Dokumentation och rapportering rörande dina projekt
  • Stöd till central [TH1][PC2] PMO-grupp inom Orica när tillfälle finns

Din profil

Vi söker dig som tidigare har minst 5 års erfarenhet av att leda projekt inom industrin och har en akademisk utbildning med teknisk inriktning. Det är inget krav men vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från att arbeta inom kemisk industri. Du som person är en naturlig ledare, lösningsfokuserad och resultatorienterad.

I rollen värdesätter vi också att du gillar att arbeta i ett team och ansvara för att projekten får positiva resultat, därför ser vi att du gillar att dela med dig av dina kunskaper och är öppen för att ta lärdom av dina kollegor. Ett krav för tjänsten är att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift då det är mycket internationella kontaktytor.

Vad kan Orica erbjuda dig?

Som anställd hos Orica får du möjlighet att utvecklas varje dag genom att jobba i en global organisation med många kontakter både på siten i Gyttorp, men också med andra medarbetare runt om i världen.

Orica är inne i en spännande utvecklingsfas och du får möjlighet att påverka utveckling av både produkter och organisation för att möta framtidens behov av säkra och hållbara lösningar inom sprängämnesbranschen.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Orica med Oak Consulting. För mer information eller vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-konsult Helena Fiedler på tel. 070-591 90 33 eller HR-konsult David Dahlblom på tel. 070-301 99 80.

Vi tillämpar ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 13/2.

Läs mer och ansök här.

Tillbaka