Processingenjörer till Cambrex

Processingenjörer till Cambrex

Processingenjörer till Cambrex Karlskoga AB


Med innovativ forskning och avancerade tillverkningsprocesser gör Cambrex det möjligt för våra kunder att förbättra livskvalitet för patienter över hela världen. På Cambrex Karlskoga blir du del av en organisation som varje dag får saker att hända. Här jobbar vi som tycker det är inspirerande att omges av kunniga kollegor som alla tar ett stort ansvar och bidrar till företagets framgång. Genom tvärfunktionellt samarbete över avdelningarna möts olika yrkesgrupper och tillsammans driver vi utvecklingen framåt.

Till flera av våra Produktionsområden samt till vår Processingenjörsgrupp söker vi nu efter drivna Processingenjörer.

Processingenjör till Produktion


Som Processingenjör hos oss kommer du att ta fram och utveckla underlag för att stödja företagets produktion för en säker och effektiv tillverkning. I vårt arbete med att öka produktionseffektiviteten i våra fabriker är det du som driver aktiviteter för att tillverkningsprocessen optimeras med avseende på ekonomi och robusthet.

Vi erbjuder dig en unik helhetssyn i en föränderlig miljö då du arbetar med företagets reguljära produkter och följer dem genom hela tillverkningskampanjerna. Du ingår i ett positivt och engagerat team kopplat till varje fabrik och har många kontakter med övriga delar av företaget.

Arbetsuppgifter
Utifrån process- och metodbeskrivningar tar du fram instruktioner och utrustningsbehov som behövs inför och under tillverkning i fabrik. Du följer produkterna genom tillverkningen, ofta på plats i fabriken, och utreder löpande produkt- och processrelaterade frågor.

Arbetet som Processingenjör innebär att du ställs inför komplexa frågeställningar som kräver kreativ och strukturerad problemlösning. I dessa frågeställningar samarbetar du t ex med kollegor i Produktion, R&D, Inköp/Logistik och Marknad.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

 • Utveckla och designa processer för nya och befintliga produkter
 • Stödja produktion i processrelaterade frågor
 • Driva och genomföra förbättringsarbete enligt Lean och Six Sigma

Processingenjör till Processingenjörsgruppen


Som en del av vår Produktionsavdelning, är ditt huvudsakliga uppdrag att ta fram underlag och stötta våra fabriker för en säker och effektiv tillverkning av våra produkter. Du ingår i ett team med engagerade och kompetenta Processingenjörer där vi ställer stora krav på att du tar ansvar för att nyttja både dina och andras kompetenser för att gemensamt nå resultat.

Som Processingenjör hos oss får du en unik helhetssyn då du arbetar med våra utvecklingsprodukter i projektform genom hela tillverkningskampanjer. Utifrån process- och metodbeskrivningar tar du fram instruktioner som behövs inför och under tillverkning i fabrik.  Du följer produkterna genom tillverkningen, ofta på plats i fabriken, och utreder löpande produkt- och processrelaterade frågor. Som Processingenjör fokuserar du på att säkerställa en kund- och uppdragsfokuserad processutveckling med avseende på säkerhet och kvalitet.

Arbetet som Processingenjör innebär att du ställs inför komplexa frågeställningar som kräver kreativ och strukturerad problemlösning. I dessa frågeställningar samarbetar du t ex med kollegor i fabrikerna, labb (FoU), Inköp/Logistik, Kvalitet och Marknad.

I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • Förbereda och genomföra säkerhetsgranskningar
 • Förbereda och utvärdera processändringar
 • Driva kontinuerliga processförbättringar
 • Stödja fabrikspersonalen i processrelaterade frågor
 • Definiera krav på utrustning för nya/ändrade processer
 • Utreda och förebygga avvikelser i samband med produktion
 • Driva och genomföra kvalificeringar och valideringar
 • Driva och genomföra förbättringsprojekt

Att arbeta som Processingenjör hos oss på Cambrex ger dig ett omväxlande och utmanande arbete med en bred bas för goda utvecklingsmöjligheter i rollen och inom företaget. Vi står inför en spännande utvecklingsfas med många långsiktiga projekt som ger en positiv bild av framtiden.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har en teknisk bakgrund, gärna en civilingenjörs- alternativt högskoleingenjörsexamen, med inriktning kemiteknik eller liknande. Har du erfarenhet från processindustri och tillverkning enligt cGMP är det meriterande. 

Eftersom arbetet sker kampanjvis eller i projektform ställs stora krav på att du kan arbeta effektivt tillsammans med andra för att uppnå resultat. Det innebär att du är kommunikativ med god förmåga att skapa helhetsperspektiv i ditt arbete.

Arbetet som oftast är under tidspress, ställer krav på att du kan hantera stora mängder information på hög komplexitetsnivå. Du ska även ha förmågan att omsätta dina kunskaper till en sammanhängande och logisk dokumentation.

Kontakt

Vi samarbetar med Oak Consulting i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-konsult Helena Fiedler på tel 070-591 90 33 eller HR-konsult David Dahlblom på tel 070-301 99 80.

Din ansökan vill vi ha snarast, dock senast 20/2.

Ansök här

Tillbaka