Områdeschef Produktion till Systemair

Områdeschef Produktion till Systemair

Systemair är ett ledande ventilationsföretag verksamt i 50 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Sydafrika. Bolaget omsätter cirka 8,3 miljarder kronor och har för närvarande cirka 6 200 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 15 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 10 procent.

Systemair erbjuder en plats i ett företag som ser tillväxt som ett naturligt inslag i vardagen. Du erbjuds ett spännande och utvecklande arbete med goda karriärmöjligheter. Vi ser lojalitet och god samarbetsvilja som självklart när det gäller att lyckas, både som enskild individ och som företag. Vidare så kommer du att ha ett fritt och ansvarsfullt arbete där du är med och påverkar din egen och företagets fortsatta utveckling.


Skinnskattebergs kommun är belägen i nordvästra Västmanland som hör till idylliska Bergslagen. Med cirka 4400 invånare är Skinnskatteberg en gemytlig ort som präglas av närhet. En närhet till allt mellan friluftsliv och natur, men även till större städer. Med cirka 40 – 60 minuters restid från Örebro, Västerås och Eskilstuna ger exempelvis ett arbete i Skinnskatteberg goda möjligheter till att dagspendla.

Vi söker en ledare som är intresserad av modern monteringsindustri och som drivs av att utveckla organisationen, medarbetare och produktionsprocesser genom ett aktivt ledarskap.

Hos Systemair Sverige AB i Skinnskatteberg jobbar vi aktivt med att utveckla våra fabriker. Som Områdeschef på Systemair Sverige AB ansvarar du för att leda den dagliga operativa produktionen inom något av våra produktionsområden. Arbetet innebär också att arbeta med strategisk utveckling av produktion, kvalité, arbetsmiljö och medarbetare tillsammans med övrig ledning, funktioner och personal inom avsnittet

Du ingår i den lokala ledningsgruppen för produktionsområdet och förväntas ta en aktiv roll i både det operativa och det gemensamma strategiska arbetet.

Avsnittet består av ca 35 kollektivanställda

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter: 

 • Leda arbetet operativt enligt företagets prioriteringsordning.
 • Aktivt arbeta för att aktuellt produktionsavsnitt uppnår uppsatta mål och gör målen kände för samtliga medarbetare inom produktionsområdet.
 • Ansvarar för förbättringsarbete, avvikelsehantering och daglig styrning.
 • Ansvarar för att avdelningen har rätt kapacitet & kompetens för att möta efterfrågan.
 • Säkerställa att en god arbetsmiljö finns och att den efterlevs.
 • Ansvarar för att medarbetarna har rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete enligt företagets prioriterade arbetsgång.
 • Agera som arbetsgivarrepresentant och vara en god förebild.
 • Personal & Arbetsmiljöansvar för avdelningen.

Din profil

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning,  gärna kompletterad med en högskole-utbildning med teknisk inriktning. Om du har erfarenhet av att jobba med Lean och varit en del i ett framgångsrik förändringsarbete ser vi det som mycket meriterande. Du har erfarenhet av operativ och strategiskt ledarskap, gärna inom tillverkande industrin. Vi ser gärna att du har dokumenterad utbildning inom ledarskap, arbetsmiljö och/ eller mindre projektledning.

Som ledare hos oss förväntar vi oss att du har:

 • God förmåga och vilja att arbeta operativt och taktiskt mot strategiska mål.
 • Bra förmåga och vilja att leda, driva och samordna utvecklingsarbeten från start till mål.
 • God förmåga att prioritera och fatta beslut.
 • Skicklig förmåga att kommunicera med och involvera medarbetarna.

Som ledare förväntar vi oss att du är tydlig, trygg och engagerad med ett stort eget driv. Som person är du också strukturerad, initiativtagande, prestigelös, ansvarstagande och har lätt för att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en entreprenöriell miljö där ständig utveckling är naturligt och som innebär att arbetar med varierande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har förmåga att kunna växla mellan strategisk överblick och detaljnivå.

Övrig information

Resor kan ingå i tjänsten och därför är det ett krav att du har körkort. Tjänsten är placerad vid en av våra produktionsanläggningar huvudkontor i Skinnskatteberg. Sista ansökningsdag är 2022-01-16.

Kontaktpersoner Systemair

Markus Fridolfsson, Produktionschef

Mob.: 0702761091

Per Fiedler, Fabrikschef

Mob.: 0766961970

Övrigt

Systemair samarbetar i den här rekryteringen  tillsammans med Oak Consulting. Har du frågor angående rekryteringen är du välkommen att höra av dig till någon av deras konsulter, Helena Fiedler tel: 070-591 90 33 alternativt David Dahlblom på tel: 070-301 99 80. 

Ansök här

Tillbaka