Logistikkoordinator till Eurenco

Eurenco söker en Logistikkoordinator som har erfarenhet inom logistik

EURENCO är en av Europas ledande tillverkare av krut och sprängämnen. Koncernen har ca 900 medarbetare och verksamhet i Frankrike, Belgien och Sverige. Koncernspråket är engelska. EURENCO Bofors AB i Karlskoga har ca 300 anställda och utvecklar och tillverkar krut och sprängämnen för både civil och militär marknad. Våra kunder finns spridda i hela världen, med fokus på Europa och USA. Läs mer på www.eurenco.com

NU SÖKER EURENCO EN LOGISTIKKOORDINATOR

Som logistikkoordinator ingår du i ett team av ca 15 personer med olika kompetenser. De tre logistikkoordinatorerna som finns i teamet agerar också som backup åt varandra. Du rapporterar till Supply Chain Manager som sitter på vår enhet i Karlskoga.

Rollen som Logistikkoordinator innebär att du planerar kostnadseffektiva leveranser, ser till att all information gällande leveransdatum och kvantitet är uppdaterad i affärssystemet samt sköter fakturering till kund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Registrera kundorder, kontrollera orderuppgifter samt ansvara för fakturering
  • Konfirmera förhandsbokad leverans med speditör vid export samt skicka speditionsdokument för aktuell leverans
  • Avisera tullen via tulldatasystemet om utförsel av export med proformafaktura och enhetsdokument
  • Upprätta exportdokument som enhetsdokument, ursprungsintyg, fraktsedlar, farligt gods intyg samt övriga dokument
  • Ansöka om ICT (Överföringstillstånd)
  • Avstämning av exporttillstånd för export varje månad
  • Vara back-up och kunna bistå andra personer inom logistikplaneringen
  • Bidra till att driva förändringsarbete inom funktionen.
Vem söker vi?

Vi söker dig som har utbildning och/eller god erfarenhet inom Supply chain/Logistik/Transport. Du har även erfarenhet av att koordinera och planera arbetet mellan produktion och leverans, samt av att boka transporter som sker både med båt, bil och lastbil. Du bidrar till vår organisation med kunskap och erfarenhet inom internationella transporter, tullhantering och transport av farligt gods. Det är meriterande med kunskaper i affärssystemet SAP.

För att lyckas i rollen bör du vara drivande, en god kommunikatör både internt och externt samt ha förmågan att snabbt växla fokus när situationen kräver detta. Du är flexibel samt trivs i en händelserik och snabb miljö. Du är noggrann, strukturerad och behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Visst låter det spännande? Då urval sker löpande önskar vi få in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15/8 2021.

I denna rekrytering samarbetar EURENCO med Oak Consulting. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta någon av våra HR konsulter
Helena Fiedler på telefon 070-591 90 33 eller mejl helena.fiedler@oakconsulting.se 
Sofia Fors på telefon 070-776 68 22 eller mejl sofia.fors@oakconsulting.se

Ansök här

Tillbaka