Kvalitetschef Orica Gyttorp

Orica är världens största leverantör av kommersiella sprängämnen och innovativa sprängsystem till gruv-, stenbrott-, olje- och gas- och byggmarknaderna, en ledande leverantör av natriumcyanid för guldutvinning och en specialiserad leverantör av marktjänster inom gruv-och tunnelbrytning.

Orica har en mångsidig arbetskraft med cirka 11 500 anställda och entreprenörer som servar kunder i mer än 100 länder. Vårt syfte är att göra våra kunder framgångsrika, varje dag, över hela världen. Vi är stolta över att arbeta säkert, ansvarsfullt och hållbart. Tillsammans möjliggör detta för oss att växa och skapa ett bestående värde för våra aktieägare. Orica Sweden AB verksamhet i Gyttorp utgör en av de viktigare internleverantörerna av våra produkter inom Orica koncernen.  

Rollen

Vi söker en driven Kvalitetschef som kommer att vara ansvarig för Oricas utveckling och förbättring av kvalitetsarbetet med expertis inom såväl strategiska som operativa kvalitetsfrågor.

Rollen innebär övergripande att du kommer att leda kvalitetsarbetet gentemot produktionen på Oricas site i Gyttorp, du initierar och samordnar kvalitetsprocesser som är kopplade till verksamheten i nära samarbete med ansvariga chefer inom produktionen. Utöver detta kommer du att vara en pådrivare för förbättringar som bidrar till bolagets totala lönsamhet. I din roll som Kvalitetschef kommer du att ha personalansvar över 6 direktrapporterande medarbetare.

Exempel på ansvarsområden:

  • Leda, delta i och fördela kvalitets- och analysarbetet på siten i Gyttorp
  • Ansvara för företagets analysverksamhet och kvalitetslabb
  • Driva förbättringsprojekt inom kvalitetsavdelningen i nära samarbete med produktionen
  • Ansvara för avdelningens budget; planera och köpa in produktions- och förbrukningsmaterial

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som kemiingenjör eller kemist och tidigare har arbetat i en liknande roll.  Du har jobbat med utveckling av en kvalitetsavdelning och att leda det dagliga arbetet men även delta i olika projekt.

För att trivas i denna roll är Du en person som motiverar, engagerar och har ett stort säkerhetstänk. Du delegerar, följer upp och trivs när medarbetarna utvecklas och ni tillsammans når uppsatta mål. Att skapa rätt förutsättningar för teamet genom tydliga strukturer, processer och arbetssätt är en av dina styrkor. Fokus kommer att ligga på ledarskap samt kontinuerlig utveckling av kvalitetsavdelningen och analyslabbet.

Som person är du den som ser lösningar i stället för problem.  Du är bekväm i en ledande roll där samarbete med dina kollegor och att lyssna på deras förslag och idéer är centrala i ditt ledarskap! Vidare bör du vara en person som gillar att arbeta strukturerat och i ett högt tempo där du har ett resultatfokus. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från att arbeta med kemiska produkter eller explosiva varor, men det är inget krav.  Svenska och engelska är ett krav i både tal och skrift, likaså att inneha B-körkort.

Vad kan Orica erbjuda dig?

Som anställd hos Orica får du möjlighet att utvecklas varje dag genom att jobba i en global organisation med många kontakter både på siten i Gyttorp, men också med andra medarbetare runt om i världen.

Orica är inne i en spännande utvecklingsfas och du får möjlighet att påverka utveckling av både produkter och organisation för att möta framtidens behov av säkra och hållbara lösningar inom sprängämnesbranschen.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Orica med Oak Consulting. För mer information eller vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-konsult Helena Fiedler på tel. 070-591 90 33 eller HR-konsult David Dahlblom på tel. 070-301 99 80.

Vi tillämpar ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 13/2.

Läs mer och ansök här.

Tillbaka