Kvalitets- och hållbarhetschef till Systemair Sverige

Kvalitets- och hållbarhetschef till Systemair Sverige

Systemair Sverige genomgår en spännande förändringsresa mot att bli Framtidens Fabrik. En bärande del av utveckling är ett omsorgsfullt kvalitets-, arbetsmiljö och hållbarhetsarbete. Nu söker Systemair dig som vill ta en aktiv ledarroll som Kvalitets- och Hållbarhetschef.

Om Systemair

Systemair är ett ledande ventilationsföretag med verksamhet i 50 länder över hela världen. Bolaget omsatte 8,9 miljarder kronor räkenskapsåret 2019/20 och har ca 6 200 anställda. Sedan oktober 2007 är Systemair noterat på Nasdaq OMX nordiska börs i Stockholm på listan för medelstora bolag.

Bolaget grundades 1974 med en revolutionerande idé, även kallat den runda kanalfläkten som underlättade installationen av fläktar. Tack vare den runda kanalfläkten utvecklades Systemairs affärsfilosofi som efterlevs av mottot ”Den raka vägen”.

Systemairs affärsidé är att med enkelhet och pålitlighet utveckla, tillverka och marknadsföra ventilationsprodukter av hög kvalitet. Systemair utgår från affärsidéen med kunderna i fokus och vill uppfattas som ett företag med fokus på leveranssäkerhet, tillgänglighet och kvalitet, ett företag som går att lita på!

Tjänsten

I Framtidens Fabrik ska en stark kvalitet-, hållbarhets- och säkerhetskultur ligga till grund för all verksamhet som bedrivs. Tjänsten som Kvalitets- och Hållbarhetschef är en nyckelroll i organisationen där du leder både proaktivt samt systematiskt kvalitetsarbete med syfte att utveckla verksamheten.

Du rapporterar till Systemairs Produktionschef.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som Kvalitets- och Hållbarhetschef kommer du vara ansvarig för Systemairs kvalitets-, arbetsmiljö och hållbarhetsstrategi. Du är även ansvarig för utveckling och förvaltning av relaterade verksamhetssystem. Systemair är certifierat inom ISO:9001 och ISO:1400 samt ATEX-produkter enligt SS-EN ISO/IEC 80079/-34. I ditt arbete som Kvalitets- och hållbarhetschef har du det operativa ansvaret över att Systemair uppnår företagets kvalitets-, arbetsmiljö- och hållbarhetsmål. 

Rollen innebär att du kommer att leda det interna kvalitetsarbetet där du initierar och samordnar processer samt aktiviteter kopplat till kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet. Du arbetar i verksamhetens system där du leder interna och externa revisioner (inklusive GDPR).  Vidare genomförs riskbedömningar samt utformar och implementerar åtgärdsplaner utifrån riskbedömningar.  

I rollen ansvarar du även över att sammanställa rapporter och statistik inom området kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet samt uppdatera chefer och medarbetare om lagar och förordningar som påverkar verksamheten. Du är även drivande i utvecklingen av funktionen som idag består av två medarbetare.

Din profil

Systemair söker dig som vill vara en del av ett genuint och familjärt bolag med en positiv företagskultur. Du arbetar målinriktat och är lösningsorienterad. Det är viktigt att du är en naturlig ledare och har lätt för att samarbeta med andra och har en god förmåga att få med dig medarbetare i förändring och implementering. Som person är du dessutom noggrann och du drivs av att ha god ordning och struktur. Det är viktigt att du gillar att arbeta i ett högt tempo där du har en god förmåga att prioritera.

Systemair ser gärna att du har:

  • Gedigen erfarenhet och kunskap av att arbeta med kvalitetsledningssystem inom tillverkande industri med fokus på kontinuerliga förbättring
  • God kännedom om ISO:9001 samt ISO:14001
  • Erfarenhet av att driva förändringsarbete och kan dokumentera positiva resultat
  • Relevant universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot kvalité och miljö

Det är extra meriterande om du tidigare arbetat med ATEX-produkter enligt SS-EN ISO/IEC 80079/-34.

Vi lägger dock stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Systemair med Oak Consulting. För mer information eller vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-konsult Helena Fiedler på tel. 070-591 90 33 eller HR-konsult Sofia Fors på tel. 070-776 68 22.

Vi tillämpar ett löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 6/6-2021. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt ansökningsformulär nedan.

Ansök här

Tillbaka