Elingenjör med koordinerande ansvar till Fortum

Om Fortum  

Fortum är ett europeiskt energiföretag med verksamheter i över 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffekten. På Fortum vill vi involvera våra kunder och samhället i omställningen till att skapa en renare värld. Tillsammans med vårt dotterbolag Uniper, är vi den tredje största producenten av koldioxidfri el i Europa. Med cirka 19 000 yrkesverksamma medarbetare och en sammanlagd balansräkning på cirka 69 miljarder euro har vi både resurser, kompetens och storleken för att fortsätta växa samt driva energiövergången framåt. Fortums aktie är noterad på Nasdaq Helsinki och Unipers aktie är noterad på Frankfurtbörsen. Du kan läsa mer om Fortum på www.fortum.com.   

Fortum Recycling and Waste erbjuder tjänster inom miljövård och materialeffektivitet i Norden. Vårt mål är att spara på naturresurser och främja en cirkulär ekonomi. Vi förbättrar material- och energieffektiviteten för våra kunder genom att erbjuda lösningar för återanvändning, återvinning, avfallshantering och slutdeponering samt tjänster för marksanering och miljöbyggnation. Fortum Recycling and Waste Solutions har nästan 650 medarbetare i Sverige, Finland, Danmark och Norge. 

Om befattningen

Nuvarande Elingenjör kommer snart att gå i pension, därför söker vi nu en ny person som vill spela en viktig roll i att öka driftsäkerheten och tillgängligheten i anläggningen i Kvarntorp.

Dina arbetsuppgifter kommer övergripande att bestå av att driva utvecklingen inom elområdet. Du kommer att vara kontaktperson på Teknikavdelningen för upphandling, samordning och för att delegera arbete för inhyrda konsulter och samarbetspartner.  Rollen innebär också att du kommer att delta och ibland leda projekt kopplade till driften där din expertis är inom elområdet.

Vidare kommer du att vara stöd till organisationen gällande regler, normer och elstandarder. Att driva och delta i riskanalyser är också en viktig del av vardagen då säkerhet naturligtvis står högst upp på agendan.

Rollen innebär ett nära samarbete med driften och vår underhållsavdelning vilket naturligtvis ställer krav på god samarbetsförmåga.

Det kommer att hända mycket inom området med alla planerade investeringar vilket ger stimulerande och goda utvecklingsmöjligheter för rätt person!

Varför Fortum?

Är du redo för ditt livs största utmaning? För att kunna driva på övergången till en renare värld måste vi omforma energisystemet. En öppen kultur är nyckeln till att nå våra mål. Med ömsesidigt förtroende, en tro på människors förmåga och genom att se till att alla mår bra kan vi nå ännu bättre resultat. Flexibilitet är det nya normala och vårt hybrida arbetssätt tillämpas när det är möjligt.

För dig innebär ett arbete på Fortum spännande möjligheter att utveckla din expertis och skapa en meningsfull karriär – och vi kommer stötta dig på den resan. Vi tror att mångfald och inkludering inspirerar oss alla att vara innovativa och växa tillsammans. Därför strävar vi efter att bygga team där alla känner sig inkluderade och behandlas lika.

Vad vi söker

Du som söker denna tjänst har en relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Meriterande är om du har utbildning inom Bas U och /eller BasP.  Vi ser även att du är tekniskt intresserad och har en ett par års erfarenhet från liknande roll inom industrin.  

För att lyckas och trivas i rollen som Elingenjör hos Fortum är det viktigt att du är en lugn och stabil person som får saker att hända. Vi ser också att du är social, kommunikativ och driven. Du har naturlig fallenhet för att leda människor och för att skapa förtroende. Samarbetsförmåga samt god organisatorisk förmåga är också viktiga i denna roll. Du behärskar svenska språket men även engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Intresserad?  

Vid intresse skickar du in din ansökan via Varbi. För mer information kontakta någon av nedanstående.

För kontakt med fackliga representanter vänligen ring +46 19 305 100
Sveriges Ingenjörer: Annika Lorin Unionen: Therese Östrand, Geron Norberg
Ledarna: Per Dellegård
IF Metall: Anders Lennartsson, Jonas Eriksson

För att bli vald för tjänsten måste den sökande genomgå bakgrundskontroll och en hälsoundersökning inklusive drogtester.

Är du Fortums nya Elingenjör? Ansök idag, men senast 10/2.

Fortum samarbetar i denna rekrytering tillsammans med Oak Consulting. Vid frågor vänligen kontakta någon av Oaks HR konsulter:  

Helena Fiedler 
Helena.Fiedler@oakconsulting.se   
070-591 90 33 

David Dahlblom  
David.Dahlblom@oakconsulting.se   
070-301 99 80 

Ansök här.

Tillbaka