Ekonomichef till Karlskoga Energi & Miljö

Ekonomichef till Karlskoga Energi & Miljö

Ekonomichef till Karlskoga Energi & Miljö

Vill du hänga med på vår spännande resa? Vi är i en mycket spännande utveckling. Där såväl nya arbetssätt och rutiner utarbetas samtidigt som vi kraftigt ökar våra årliga investeringar och sätter nya mål och en mycket spännande vision  -”Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag”!

Vi letar efter dig som är en erfaren Ekonomichef med bakgrund inom ledande position som vill vara med och påverka den framtida utvecklingen av Karlskoga Energi & Miljö.

Tjänsten

Uppdraget som Ekonomichef hos Karlskoga Energi & Miljö handlar om att ansvara för att driva och utveckla ekonomifunktionen och du har också ansvar för organisationens administration. Vidare vill vi att du skapar förutsättningar för digitala strukturer och arbetssätt som underlättar och effektiviserar bolagets ekonomistyrning. Du behöver arbeta med proaktivt stöd kring ekonomifrågor till både chefer och medarbetare. Du kommer även att ha ett personalansvar över ett tiotal personer.

Exempel på ansvarsområden:

  • Ansvar för finansieringsportfölj, övriga ekonomiska och finansiella kontakter och motsvarande uppföljning till ägaren
  • Övergripande ansvarig för redovisning, fakturering, kund- och leverantörsreskontra
  • Ansvar för framtagande av budget och prognos
  • Rapportering av ekonomiskt utfall och finansiering gentemot koncernens chefer och styrelsen
  • Ansvarig för löpande månadsbokslut, (inklusive koncernbokslut)
  • Ansvar för att sätta upp och följa nyckeltal i linje med koncernens övergripande målstyrning
  • Strategisk verksamhetsutveckling
  • Fokus på hållbar utveckling och Agenda 2030

Som Ekonomichef kommer du att ingå i företagsledningen och rapportera till VD.  

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomistyrning, redovisning eller likvärdig utbildning. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta i ledande ställning i en föränderlig miljö och att du har erfarenhet från liknande uppdrag. Du som sökande skall besitta goda kunskaper i att föra fram ditt budskap i såväl tal som skrift.

I rollen som Ekonomichef ser vi att du är trygg i din arbetsroll, har en god samarbetsförmåga och ett stort personligt driv för att utveckla såväl personal som våra processer. Du är en kommunikativ och pedagogisk person som får energi av att arbeta i en tillvaro med många kontaktytor. I rollen förväntas du vara både instruerande och delegerande.

Vilka är Karlskoga Energi & Miljö?

Karlskoga Energi & Miljö är ett energibolag som arbetar med fokus på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. El, värme, ånga och biogas är exempel på produkter som vi producerar i egna anläggningar och säljer. Vi arbetar också med vatten och avlopp, elnät, renhållning, återvinning, stadsnät och vattenkraft. Totalt är vi cirka 180 anställda och omsätter ca 600 Mkr per år.

Kontakt

Vi samarbetar med Oak Consulting i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-konsult Helena Fiedler på tel 070-591 90 33 alternativt Maria Roseen, tel 070-259 05 07.

Vi ser fram emot din ansökan som vi vill ha snarast, dock senast 2021-10-07.

Ansök här

Tillbaka