Process and Safety Engineer till Fortum

Process and Safety Engineer till Fortum

Vill du ha en roll som både är operativ och strategisk, en roll som ger dig möjligheten att både utveckla och utvecklas?

Om Fortum 

Fortum är ett europeiskt energiföretag med verksamheter i över 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffekten. På Fortum vill vi involvera våra kunder och samhället i omställningen till att skapa en renare värld. Tillsammans med vårt dotterbolag Uniper, är vi den tredje största producenten av koldioxidfri el i Europa. Med cirka 19 000 yrkesverksamma medarbetare och en sammanlagd balansräkning på cirka 69 miljarder euro har vi både resurser, kompetens och storleken för att fortsätta växa samt driva energiövergången framåt. Fortums aktie är noterad på Nasdaq Helsinki och Unipers aktie är noterad på Frankfurtbörsen. Du kan läsa mer om Fortum på www.fortum.com.  

Om rollen

 I rollen som Process and Safety Engineer är dina huvuduppgifter att stötta chefer och projektledare inom ditt specialistområde. Du är även ansvarig för att identifiera, presentera och efter beslut implementera förbättringar för en säkrare arbetsmiljö inom brandskydd och process-säkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår vidare att etablera, underhålla och revidera nödvändig dokumentation inom ansvarsområdet. Du kommer att utföra skyddsronder och revisioner. Du kommer också att vara länken mellan EHSQS och driftorganisationen rörande just säkerhets- och brandfrågor.

I rollen ingår att:

  • Ansvara för att utveckla brandskydd
  • Agera som föreståndare brandfarlig vara
  • Ansvara för kamerasystemen och skalskydd
  • Delta i eller/och agera projektledare inom tekniska- och utvecklingsprojekt inom ditt specialistområde
  • Ge stöd till produktionsorganisationens chefer och projektledare inom ditt specialistområde

Din profil 

Du har en akademisk examen som ingenjör alternativt motsvarande yrkeserfarenhet från brand och/eller säkerhetsarbete inom industrin. Vi ser att du har flera års erfarenhet från processindustrin. Meriterande är kunskaper och erfarenhet i riskanalyser och systematiskt förbättringsarbete. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du är tydlig och strukturerad, med ett stort engagemang och god kommunikativ förmåga. Som person är du trygg i dig själv med god ledar- och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder dig

Fortum RW har en stark miljöprofil och vi satsar på den teknik och det bränsle som möter framtidens krav. Vi befinner oss nu på en underhållsresa till ett modernt underhåll och vi satsar mycket på personalens och bolagets utveckling.

Övrigt

På www.fortum.se/recyclingandwaste kan du läsa mer om oss. Vi tillämpar ett löpande urval, där tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Är du Fortum RW:s nya Process and Safety Engineer ansök redan idag men senast 31/5.

Fortum samarbetar i denna rekrytering tillsammans med Oak Consulting. Vid frågor vänligen kontakta Maria Roseen, HR-konsult på tel: 070-259 05 07 alternativt maria.roseen@oakconsulting.se

Ansök här

Tillbaka